Ministr Plaga jednal s členy tripartity

Vydáno: 1 minuta čtení

Na MŠMT se dnes konalo jednání pracovního týmu Rady hospodářské a sociální dohody pro vzdělávání a lidské zdroje (tzv. malá tripartita) za účastí ministra školství, mládeže a tělovýchovy Roberta Plagy. Tématy jednání byly priority vlády v oblasti vzdělávání, reforma financování regionálního školství a inkluze.

Programové prohlášení vlády počítá s tím, že v roce 2021 dosáhne plat učitelů 150 % průměrné mzdy v ČR. „V tomto roce předpokládáme průměrné meziroční navýšení platů o cca 3500 Kč u pedagogů a více než 3000 Kč u nepedagogů,“ uvedl na jednání tripartity ministr Plaga.

Dalšími tématy byl rozpis rozpočtu regionálního školství, a také harmonogram nového systému financování. Dále se jednalo o podobě věcné a finanční revize společného vzdělávání.

Vedoucím pracovní skupiny RHSD ČR pro vzdělávání a lidské zdroje je náměstek ministra školství pro vzdělávání Václav Pícl. V pracovní skupině jsou dále zástupci ministerstev, odborů, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR, Svazu průmyslu a dopravy a další.

Zdroj