Microsoft Teams přicházejí s novými funkcemi pro školy

Vydáno: 4 minuty čtení

Společnost Microsoft v posledních dnech oznámila mnoho nových funkcí v oblíbené aplikaci Teams, kterou školy, a nejen ty, používají k podpoře a zajištění hybridní a distanční výuky. S ohledem na to, že Teams jsou součástí služby Office 365, která je již přes 12 let poskytována školám zdarma, je zřejmé, že důraz na vzdělávání a přístup k technologiím pro každého je i nadále jedním z hlavních pilířů Microsoftu.

Již během léta se mohly školy seznámit s novými funkcemi, mezi které patří například zvednutí ruky/přihlášení se o slovo, možnost stažení prezenční listiny z online hodiny nebo výměna pozadí v obrazu za vyučujícím. Novinek, se kterými se učitelé ve svých aplikacích Teams mohou již nyní setkat nebo se v nejbližší době setkají, je však podstatně více. Mnohé z nich navíc vznikly právě i na základě zpětně vazby od učitelů. Jaké to jsou?

  • Přenos obrazu až pro 49 účastníků – pro mnoho učitelů je důležité vidět celou třídu najednou. Microsoft Teams umožní již brzy zobrazit až 49 kamer najednou.
  • Společný režim – vidět najednou až 49 žáků je skvělé, ale ještě lepší je vidět se společně v jedné místnosti. A když se bavíme o školách, tak ideálně v lavicích. Společný režim využívá pokročilé možnosti videokamer, kdy přesune obraz z kamery žáků a umístí ho do virtuální třídy! 
  • Dynamický režim – díky dynamickému režimu si budete moci zvolit takové zobrazení obsahu schůzky, které vám vyhovuje nejvíce. Chcete vidět prezentaci i účastníky? Není problém. Chcete vidět méně účastníků, ale na větší části obrazovky? Jak si přejete!
  • Vylepšené možnosti online tabule Whiteboard – v rámci online schůzek máte možnost využít i tabuli Whiteboard. Ta nyní dostává další nové funkce, jako jsou nalepovací štítky, práce s textem a nově bude rovněž možné nastavit, zda účastníci mají možnost do tabule rovnou kreslit nebo nikoliv.
  • Skupinové místnosti – jedna z nejžádanějších funkcí pro Teams, je zde. Pedagogové budou mít možnost si rozdělit třídu automaticky nebo ručně do menších pracovních skupinek se samostatnými online schůzkami, kde budou žáci skupinově pracovat. A vyučující se pak mohou dle potřeby do jednotlivých skupinek připojovat a pomáhat vybrané skupině.
  • Přehled o digitální aktivitě v Teams – díky doplňku Insight může mít každý vlastník týmu přehled o digitální aktivitě žáků. Nově je tento doplněk dostupný i pro vedení školy, které tak získává jedinečný pohled na digitální aktivitu celé školy.

Jak vidíte, novinek pro školní Teams bylo představeno opravdu hodně. A nejlepší ze všeho je, že každá škola může nástroj Microsoft Teams a celou službu Office 365 získat a následně provozovat zdarma. Více informací je k dispozici na www.office365proskoly.cz. Na stránkách www.skolanadalku.cz jsou pak k dispozici záznamy z webinářů, příručky a další materiály, které jim nabízí celou řadu možností, jak se v dané tématice dále vzdělávat a jak prohlubovat své znalosti a dovednosti.

Kontakty pro vztahy s médii a veřejností:

Miroslava Aleksieva, vedoucí komunikace a společenské odpovědnosti, Microsoft Česká republika a Slovensko

Tel.: +421 902 540 454

E-mail: mialeksi@microsoft.com

Jana Vávrová, PR konzultant, Microsoft Česká republika a Slovensko

Tel.: +420 739 491 324

E-mail: a-javavr@microsoft.com

Pokud máte zájem o další informace a novinky o společnosti Microsoft v České republice, navštivte prosím tiskové centrum  (www.microsoft.cz/news). Příběhy o tom, jak technologie mění život (nejen) našich zákazníků najdete na www.microsoft.cz/pribehy (Česko) a www.microsoft.com/stories (svět).

O společnosti Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) umožňuje digitální transformaci v éře inteligentního cloudu a inteligentního internetu věcí. Naší misí je pomoci každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety – v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s pražskou divizí Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli. V červenci 2016 spojila česká pobočka síly se slovenskou a vznikl Microsoft Česká republika a Slovensko. Na podzim 2016 bylo v Praze otevřeno vývojové centrum Microsoft Dynamics.

Tento dokument je určen pouze pro informační účely. Společnost Microsoft se zříká jakékoliv odpovědnosti za vzniklé situace týkající se užití tohoto dokumentu pro jiné účely. Společnost Microsoft nebude nikdy odpovědná za jakékoliv mimořádné, přímé, nepřímé či vyplývající škody, ať již vzejdou z účinnosti smlouvy, zanedbání, nebo jiné skutečnosti vzniklé následkem užití či interpretace tohoto dokumentu či v souvislosti s ním. Microsoft je registrovaná obchodní značka společnosti Microsoft Corp. v USA a/nebo v jiných zemích. Jména společností a produktů zde uvedených mohou být obchodní značky jejich příslušných vlastníků.

Zdroj: Tisková zpráva Microsoft