Magická hranice překonána. Už přes 100 tisíc žáků má přístup k digitálním portálům ÁMOS vision

Vydáno: 3 minuty čtení

Přes 170 škol a 100 tisíc žáků po celé České republice využívá v každodenním životě školy portál ÁMOS vision. Moderní digitální panely pomáhají školám dosáhnout na další metu vzdělávání plnou inovací, inspirace a osvěty. Jen jediným dotykem si může žák prohlédnout svůj rozvrh, jídelníček, nebo se zapojit do aktivit například v oblasti prevence rizikového chování.

Kromě těchto funkcí je rozhodně největší kvalitou portálu to, jak rychle, srozumitelně a efektivně je možné zprostředkovávat informace mezi školou, žáky i rodiči. Nynější situace v souvislosti s pandemií covidu-19 je toho zářným důkazem. Portál umožnil hbitou reakci – v řádu několika hodin se na panelech po školách rozsvítily videospoty s pravidly chování v ohledu na zdravotní opatření nebo také návody na správné mytí rukou.

Přestože byl rok 2020 kvůli pandemii covid-19 opravdu nepředvídatelný, na rozvoji sítě se to nijak zásadně neprojevilo. „Možná měli ředitelé více času rozmýšlet, jak své školy ještě vylepšit a nabídnout žákům, učitelům i rodičům platformu se všemi informacemi,“ komentuje situaci Richard Prajsler, jednatel společnosti inpublic group a provozovatel systému ÁMOS vision. Budoucnost digitalizovaného školství leží do jisté míry i v jeho rukách: „Od roku 2017, kdy byl nainstalován vůbec první digitální panel, jsme v roce 2020 na čísle blížícím se dvěma stovkám. Stále rosteme, násobíme naše aktivity a já prostě věřím, že to má smysl. I kdyby třeba jen jeden žák našel odbornou pomoc díky našemu systému, tak to má cenu.“

ÁMOS vision na obsahu svého portálu spolupracuje s odbornými garanty. Těmi už téměř tradičními jsou BESIP, Policie ČR, Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, nebo Asociace Záchranný kruh. Novinkou je spolupráce s Akademií věd v rámci už šestého cyklu vzdělávacích videí Nezkreslená věda. Kromě oblasti osvěty a prevence se ÁMOS vision chce zaměřit na čím dál častěji skloňované téma udržitelnosti. Toto úsilí potvrzuje i Lucie Mádlová, zakladatelka a výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti: „Inpublic group se svým projektem ÁMOS vision, multifunkčním dotykovým panelem, velice významně přispívá k naplňování čtvrtého globálního cíle i dalších cílů skrze moderní přístup, digitalizaci a inovace, které do školního prostředí zavádí.

Pečlivě tvořený obsah portálu oceňuje i Monika Hrubešová, ředitelka, SŠ a VOŠ reklamní a umělecké tvorby v Praze: „Je to skvělý systém, který nám umožňuje rychlou komunikaci ve škole i k veřejnosti, šetří čas i životní prostředí. Oceňujeme jeho přínos v oblasti osvěty a dalšího vzdělávání, které se studentům prezentuje nenásilnou a atraktivní formou.“

ÁMOS vision umí své ambiciózní vize realizovat a plánuje se stále posouvat a rozšiřovat počet zapojených škol. To dokazuje i ocenění v soutěži Vizionáři 2019 za inovaci a technologický a společenský přínos v oblasti vzdělání, osvěty a inspirace pro mladou generaci.

Kontakt pro média:

Richard Prajsler, jednatel společnosti

richard.prajsler@inpublic.cz

+420 602 214 703

Zdroj: TZ, ÁMOS vision