Lepší škola 2021

Vydáno: 3 minuty čtení

Konference pro zřizovatele škol

Po roční pauze vynucené nouzovým stavem již připravujeme 4. ročník konference Lepší škola určené zejména zřizovatelům škol. Uplynulý rok přinesl mnohé změny a školy byly nuceny vypořádat se s nimi podle svých možností. Jaké je aktuální společenské zadání směrem ke školám? Jaké recepty dokáží zajistit kvalitní výuku a výchovu do budoucna a jak k tomu může přispět zřizovatel?

  • Hlavní řečník: Tomáš Sedláček, ekonom a stratég
  • Termín: 9. listopadu 2021
  • Místo: Kongresové centrum, Praha
  • Kapacita: 300 účastníků
  • Cena: 1500,- Kč vč. DPH

Pozvánka

Vážené starostky a vážení starostové, radní, zastupitelé,
milí kolegové a profesionálové z oblasti školství nebo vzdělávání,

posláním obecně prospěšné společnosti EDUin je dlouhodobě a systematicky informovat veřejnost a média o proměnách světa vzdělávání a vzdělávací politiky, propojovat odbornou a širokou veřejnost a kultivovat debatu o těchto tématech ve veřejném prostoru.

Pro zřizovatele jsme před několika lety ustavili Klub zřizovatelů a jeho prostřednictvím síťujeme a seznamujeme aktivní zřizovatele škol (zástupce samospráv i úředníky odborů školství), vytváříme jim prostor pro sdílení zkušeností, nabízíme jim vzdělávání a konzultace na klíč podle jejich potřeb. Vydáváme pro ně klubový zpravodaj a pořádáme vzdělávací Eduakademie a tradiční konferenci Lepší škola.

Tímto Vás srdečně zveme na letošní již čtvrtý ročník. Z důvodu velkého zájmu o účast v předchozích ročnících jsme pro podzim 2021 přesunuli konferenci do prestižních prostor pražského Kongresového centra. Věříme, že zejména pro mimopražské účastníky to je místo velmi dobře dopravně dostupné (autem i hromadnou dopravou) a také z pohledu možných epidemiologických opatření nabízí dostatečnou variabilitu pro potřebné rozestupy a jiná opatření.

Uplynulý rok a půl přinesl mnohé změny a školy i jejich zřizovatelé museli čelit výzvě, která byla bezprecedentní nejen pro oblast školství.

Na naší konferenci nabídneme praktické odpovědi na otázky ohledně aktuální společenské objednávky na školu a změnu její role, jakož i recepty na zajištění kvalitní výuky a výchovy do budoucna. Zřizovatelům ukážeme možnosti, jak k tomu mohou přispět.

Konferenci zahájí svým vystoupením hlavní řečník - ekonom a stratég Tomáš Sedláček. Dále vystoupí odborníci ze školního i akademického prostředí, státní správy a neziskového sektoru. Těšit se můžete na výsledky nejnovějších výzkumů i modely, jak postupovat při snižování nerovností ve výuce a resocializaci žáků, to vše doplní příklady dobré praxe. V dopolední části EDUin odprezentuje i zcela novou koncepci Klubu zřizovatelů, do kterého se můžete následně přihlásit.

Odpoledne si vyberete podle zájmu z nabídky workshopů, který Vás nejvíce zaujme. Silnou stránkou konference je tradičně navazování kontaktů s podobně naladěnými lidmi. Přijeďte se osobně potkat s těmi, kdo to myslí se svojí školou vážně a usilují o její progresivní rozvoj. Přijeďte si pro novou energii i spoustu konkrétních tipů, na co se zaměřit.

Se srdečnými pozdravy a přáním hezkých podzimních dní, 

Tomáš Drozd