Konference k výuce cizích jazyků v digitálním věku

Vydáno: 2 minuty čtení

Národní institut pro další vzdělávání ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Evropskou komisí a zahraničními kulturními instituty pořádá ve dnech 6. a 7. října 2016 na půdě MŠMT v Praze 1 již V. ročník mezinárodní konference k podpoře vícejazyčnosti ve školách. 

Letošní téma konference je zaměřeno na využívání digitálních technologií a digitálních učebních systémů při výuce cizích jazyků. Pozvání na akci přijali renomovaní čeští i zahraniční odborníci. S  příspěvky zaměřenými na témata vícejazyčnosti v digitálním věku vystoupí např. Konrad Fuhrmann z Evropské komise, Silvia Pokrivčáková z Pedagogické fakulty Trnavské univerzity na Slovensku, Karin Ransberger z IQ Fachstelle Berufsbezogenes Deutsch v Hamburku, Christophe Chaillot z Francouzského institutu Paříž, Ralf Weisser z Goethe institutu v Praze, Lucie Chlumská z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a mnozí další. Budou diskutovat o tom, jak digitální prostředí mění a transformuje způsoby učení a tím i podobu školního vzdělávání, o strategii digitálního vzdělávání v kontextu výuky cizích jazyků, o využití jazykových korpusů ve výuce cizích jazyků, o IT nástrojích a IT dovednostech učitelů v jazykové výuce a o dalších souvisejících tématech.

Konference je doplněna řadou zajímavých doprovodných akcí, mimo jiné kulatým stolem odborných pracovníků a lektorů k CLIL a systematické podpoře pro učitele, odbornými semináři a workshopy pro vyučující cizích jazyků. Ty se uskuteční v pátek 7. října 2016.

Informace o programu konference a doprovodných akcích