Finále IV. ročníku Ekonomické olympiády bude online!

Vydáno: 2 minuty čtení

Vzhledem k situaci s koronavirovou krizí se Ekonomická olympiáda rozhodla uspořádat finále této unikátní středoškolské soutěže online! Ekonomická olympiáda je největší celostátní soutěží ve znalostech z ekonomie a financí v České republice, na Slovensku, Maďarsku a nově i v Polsku, Číně a Řecku.

Online finále Ekonomické olympiády se koná 25. září a jeho přímý přenos bude vysílán prostřednictvím YouTube (všechna videa budou později nahrána trvale na YouTube). Do online podoby se přesouvá i testování TOP 50-ti studentů, kteří se probojovali přes školní a krajská kola do top výběru těch nejlepších mladých ekonomů z celé ČR.

I přesto, že zkoušení studentů bude probíhat distančně, součástí akce zůstávají nadále dva diskuzní panely – první z panelů se zástupci univerzit a společnosti PwC se bude věnovat tématu „Poznejte kompetence budoucnosti“ a bude se zabývat například otázkou, jak se vysoké školy snaží držet krok s digitalizací a proč je důležité studovat vysokou školu. Tento diskuzní panel bude živě streamován dne 25. září od 10:00 do 11:00 hod.

Druhý z diskuzních panelů nese název „Česká ekonomika a koronavirus“ a bude moderován ekonomem Dominikem Stroukalem, kterého můžete například znát z internetového pořadu „Kdo to platí?“ nebo jako autora knížky "Dark web: Sex, drogy a bitcoiny".

Diskuze se nadále bude účastnit Tomáš Nidetzký z ČNB, Petr Budinský z VŠFS, Jan Vejmělek z Komerční banky a Jan Matoušek z České asociace pojišťoven. Tento diskuzní panel bude vysílán od 11:15 do 12:00 hod.

Registrujte se pomocí odkazu níže a získejte tak nejnovější informace o finále EO:

https://docs.google.com/forms/d/1yI_m09BeZFzhEP37uPhc2t6n97fTIk9MclK_nDlElE0/edit?fbclid=IwAR2Hasn2mVHfatTLrMzBDGLIhLwwUmnkXeg5nzIYkZRK3xdhjSuVbm6XdqY

Živý stream obou diskuzních panelů můžete sledovat zde: https://www.youtube.com/channel/UCmRtlYLko3awKl6tVv-gtkA

 

 

 Zdroj: Zpráva, Ekonomická olympiáda