Festival bezpečného internetu 2020

Vydáno: 2 minuty čtení

Už na podzim odstartuje série konferencí, vzdělávacích akcí a osvětových kampaní pod názvem Festival bezpečného internetu. Hlavním koordinátorem je stejně jako v minulých ročnících Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) spolu s dalšími partnery, jejichž kompletní seznam je k dispozici na webu festivalu. Většina událostí se uskuteční v říjnu, který je tradičně označován jako měsíc kybernetické bezpečnosti.

Cílem festivalu je přinášet návštěvníkům trendy a rady z oblasti kybernetické bezpečnosti, které mohou uplatnit v osobním i profesním životě. „Akce, které festival nabízí, jsou velmi pestré. Na své si přijdou IT pracovníci, právníci, ale i učitelé nebo rodiče,“ říká Petra Sobková z NÚKIB, která zodpovídá za rozvoj festivalu. Letošní festival zavítá například do Prahy, Karlových Varů, Olomouce nebo třeba Uherského Hradiště či Hradce Králové. Celkový seznam měst je k dispozici na webových stránkách.

Pro zájemce o témata, kteří se nemohou akcí zúčastnit osobně, bude spuštěna série webinářů, kterou organizují odborníci z Masarykovy univerzity. Kompletní výpis událostí, které k letošnímu festivalu patří, je od dnešního dne zveřejněn na webových stránkách www.fbifest.cz. Veškeré aktivity, které pod hlavičkou festivalu nabízíme, jsou pro návštěvníky bezplatné.

S letošním ročníkem festivalu spojily svou tvář i některé osobnosti české kulturní a sportovní scény, které přispějí k jeho propagaci. Ambasadorství bez nároku na honorář přijali Ewa Farna, Martina Sáblíková a Ladislav Špaček. „Vnímali jsme potřebu festival popularizovat, proto jsme velmi rádi, že se nám podařilo navázat tuto prospěšnou spolupráci,“ říká David Kudrna, který má na NÚKIB na starosti propagaci Festivalu. Propagovat festival pomůže bezplatně také množství komerčních partnerů, jejichž celkový výčet najdete na webových stránkách.

„Podobně jako v našich ostatních činnostech se i v oblasti osvěty snažíme maximálně spolupracovat s partnery ve veřejné i soukromé sféře, protože zajišťování kybernetické bezpečnosti se neobejde bez spolupráce a výměny informací. Všem našim partnerům bych proto touto cestou rád poděkoval,“ uzavírá Jiří Táborský, vedoucí oddělení komunikace NÚKIB.

Neváhejte a navštivte některou z akcí Festivalu bezpečného internetu, budeme se těšit se na vaši návštěvu!

Zdroj: https://www.nukib.cz/cs/informacni-servis/aktuality/1440-blizi-se-festival-bezpecneho-internetu-2020/