Desatero zásad při respiračních onemocněních

Vydáno: 1 minuta čtení

V souvislosti s častými dotazy pacientů v lékárnách připravila Česká lékárnická komora desatero základních zásad, které lékárníci doporučují dodržovat v období zvýšeného výskytu respiračních onemocnění.

Česká lékárnická komora (ČLnK) situaci kolem opatření souvisejících s preventivními opatřeními v souvislosti s výskytem koronaviru v zahraničí aktivně řeší s ministrem zdravotnictví ČR i premiérem Andrejem Babišem. Pro lékárníky ČLnK připravuje přehledné materiály, které budou sloužit pro další informování pacientů v lékárnách. Hlavním cílem je v tuto chvíli zabránit panice a zdůraznit základní pravidla, která by měli pacienti i lékárníci dodržovat v období​ zvýšeného výskytu respiračních onemocnění. Informace bude ČLnK průběžně zveřejňovat na webu www.lekarnici.cz a sociálních sítích komory," říká Mgr. Aleš Krebs, Ph.D., prezident České lékárnické komory.

Řízení školy

Zdroj: https://www.lekarnici.cz/getattachment/6f3fcc82-7743-4b5e-a4a0-0b4042b53bc9/CLnK_Desatero-zasad-pri-respiracnich-onemocnenich_26_2_2020.pdf.aspx