ČŠI bude monitorovat pilotáž zavádění jednotných přijímacích zkoušek na střední školy

Vydáno: 2 minuty čtení

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek rozhodl o přípravě zavádění povinných jednotných přijímacích zkoušek na maturitní obory středních škol. V druhé polovině školního roku 2014/2015 bude provedeno pilotní ověřování tohoto opatření a nového systému výběru uchazečů o střední vzdělávání zakončené maturitní zkouškou, a to na vzorku škol, které se do pokusného ověřování dobrovolně přihlásily.

S cílem poskytnout relevantní zpětnou vazbu všem účastníkům tohoto procesu z pohledu externího hodnoticího a kontrolního orgánu bude Česká školní inspekce pokusné ověřování zavádění jednotných přijímacích zkoušek na střední školy monitorovat.

V této souvislosti považuje Česká školní inspekce za důležité upozornit všechny dotčené školy, že byl stanoven upravený formulář přihlášky ke vzdělávání – studiu ve střední škole (forma vzdělávání – denní), na který uchazeč může uvést až dvě střední školy. Stává se ovšem, že někteří zástupci základních škol s uchazeči vyplňují neaktuální formuláře přihlášky, které jsou však pro účely organizace pilotního ověřování nevhodné a které neodpovídají formuláři vydanému Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Níže naleznete formulář přihlášky v editovatelném formátu PDF a také ve formátu XLS, přílohou je rovněž dokument se vzorem vyplněné přihlášky pro dvě různé školy a pro jednu školu se dvěma různými obory. Formulář přihlášky i příslušné informace lze nalézt také na webových stránkách Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání.

Ke stažení: