Chechták pomáhá – investice se společenským přesahem

Vydáno: 2 minuty čtení

Zapojte se do veřejné sbírky yourchance a podpořte rozvoj finanční gramotnosti v Česku a integraci dětí z dětských domovů do společnosti

Veřejná sbírka obecně prospěšné společnosti yourchance podporuje realizaci obou jejích celostátních projektů Finanční gramotnost do škol a Začni správně. Slavnostní zahájení prodeje proběhlo 4. června v České mincovně v Praze. Zakoupením Chechtáku vyjádříte souhlas s potřebou vzdělávat se v oblasti financí, hospodaření a osobní prosperity. Zároveň podpoříte poslání projektu Začni správně systematicky napomáhat integraci mladých dospělých, kteří opouštějí dětské domovy a pěstounskou péči.

Chechták vytvořila společnost yourchance před osmi lety jako součást své on-line soutěže pro žáky základních a středních škol Rozpočti si to!. Původně soutěžní platidlo se nyní stává symbolem dvou důležitých cílů české společnosti: potřeby rozvoje finanční gramotnosti napříč generacemi a pomoci mladým lidem z dětského domova nebo pěstounské péče, aby se po odchodu postavili na vlastní nohy a byli schopni žít plnohodnotný a samostatný život.

Ve čtvrtek 4. června proběhlo v České mincovně v centru Prahy slavnostní zahájení prodeje Chechtáků. Události se za yourchance účastnily obě zakladatelky – Gabriela Křivánková a Jana Merunová a PR manažerka společnosti Renata Majvaldová. Českou mincovnu zastupoval generální ředitel a místopředseda představenstva Michal Drtina a jeho PR kolegyně Lenka Klimentová.

Řízení školy

Zdroj: Tisková zpráva yourchance o. p. s.  a Česká mincovna