Charitativní projekt DĚTI DĚTEM pomohl ukrajinským dětem v ČR

Vydáno: 2 minuty čtení

Skupina KROUŽKY, která organizuje zájmové a vzdělávací kroužky pro děti přímo ve školách a školkách po celé ČR, a která je součástí české investiční skupiny DT-holding a.s. podnikatele Daniela Tomeše, zorganizovala charitativní akci na podporu ukrajinským dětem v ČR. V průběhu března vyráběly děti na lekcích tvořivých, výtvarných a keramických kroužků výrobky určené pro charitativní prodej nazvaný DĚTI DĚTEM. 

Výtěžek prodeje byl určen na podporu ukrajinským dětem v ČR. Charitativní prodej dětských výrobků proběhl o prvním dubnovém víkendu 2. a 3. dubna 2022 na Taneční soutěži a na Florbalovém turnaji ve sportovní hale TJ Pankrác v Praze. Obou akcí se zúčastnilo více než 360 dětí, jejich rodiče a často i prarodiče. Obě akce provázela fantastická atmosféra, v době pandemie covidu dětem tradiční setkání pořádaná každoročně společností Kroužky chyběla. Ze strany rodičů byl o akci nečekaný zájem a na sbírku přispěli i všichni zaměstnanci firmy Kroužky. Celkem se podařilo vybrat částku 10.000 Kč a společnost Kroužky podpořila sbírku ještě materiálními dary pro děti. Při předávání děti ocenily zejména sportovní potřeby a sadu pro vědecké pokusy.

„Rádi bychom myšlenku projektu DĚTI DĚTEM šířili i v příštích letech a propojili zábavu s pomocí znevýhodněným dětem. Velmi pozitivní ohlasy dětí i rodičů jsou pro nás obrovskou motivací do další podobné akce,“ řekl ředitel skupiny KROUŽKY Jakub Reindl.

 

Zdroj: ACCEDO Czech Republic Communications s.r.o.