Červnová nabídka kurzů Akademie ČTK pro manažery, PR a vedoucí pracovníky

Vydáno: 3 minuty čtení

Akademie ČTK se vrací zpět k prezenční výuce.

Kurz žurnalistiky

9. června 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást

Kurz se zaměřuje na to, jak dobře napsat zprávu, jak vyhodnocovat informace, jak zvládnout interview nebo tiskovou konferenci, jaký používat jazyk, aby zpráva byla srozumitelná a čtivá. Součástí kurzu je i prohlídka newsroomu a dalších multimediálních pracovišť ČTK.

Korporátní komunikace a media relations

9. června 2020, lektorka Ing., Mgr. Luďka Raimondová

Interaktivní seminář je určen všem profesionálům oboru public relations a komunikace, kteří odpovídají za strategii komunikace korporace i jednotlivých produktových značek, a to především s důrazem na media relations. Kurz přináší komplexní pohled na nastavení komunikační strategie, nastavení cílů a definování cílových skupin. Více se zaměříme na vytvoření firemní strategie a budování firemní reputace.

Člověk před mikrofonem a kamerou

11. června 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást, PhDr. Josef Maršík, CSc., PhDr. Martin Lokšík

Pro všechny, kterým hrozí, že se ve své profesi setkají s novináři a budou vystupovat před kamerou. Pod vedením zkušených lektorů se seznámíte s elementárními zásadami chování před kamerou a ověříte si své schopnosti v televizní laboratoři FSV UK. Studio patří k technicky nejlépe vybaveným učebnám pro mediální tréninky ve střední Evropě.

Umění interview

16. června 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást

Kurz je zaměřený především na to, jak se připravit na interview a jakou techniku kladení otázek zvolit v tu kterou chvíli. Seznámí vás s nejrůznějšími způsoby, jak vyrobit interview, na které budete mít hodně ohlasů a které současně vyvolá diskusi.

Kurz psaní pro web  - ON-LINE KURZ

25. června 2020, lektor Jan Weisser

Kurz je určen všem, kdo se chtějí naučit vytvářet kvalitní texty pro webové stránky tak, aby upoutaly uživatele a usnadnily mu jejich čtení. Internet je dnes jedním z hlavních nástrojů firemní komunikace, své voliče jeho prostřednictvím oslovují politické strany, stal se hájemstvím blogerů. Ti všichni si potřebují osvojit zásady efektivního psaní pro web.

Kurz tvůrčího psaní

29. března 2020, lektor PhDr. Jiří Chrást

Titulek čte podle průzkumů osm lidí z deseti. To, co je pod ním, už jen dva lidé z deseti. Titulek je král. Je to první a někdy jediný dojem, který na čtenáře nebo klienta uděláte. Je to z vašeho textu to nejdůležitější. My vás naučíme, jak na titulek vyzrá

Jak natočit a publikovat video

30. června 2020, lektor Hynek Beran

Den s kamerou v ruce. Prakticky orientovaný workshop se zaměřuje na běžné uživatele videokamer a dalších záznamových zařízení, kteří mají ambici pustit se do „něčeho většího“. Video už je dnes totiž běžnou součástí webových stránek, facebookových profilů a nejrůznějších blogů. Každodenní záplava videozáznamů nejrůznějšího obsahu a kvality ale pouze zdůraznila skutečnost, že divákům již nestačí atraktivní téma, ale očekávají už i určitou formu. Nejde přitom jen o technickou kvalitu záznamu, ale spíš o celkovou koncepci.

__________________________________________________________________________

Více informací o všech kurzech a přihlášky na www.ctk.cz/akademie-ctk/

 

Zdroj: Červnová nabídka akademie ČTK