Bulletin mediálního vzdělávání Mediální ring 2

Vydáno: 2 minuty čtení

Mediální ring 2

Pětidílný pořad volně navazuje na úspěšný Kovyho mediální ring a věnuje se pěti zásadním tématům z mediálního prostředí. Provází jím dvojice teenagerů, novinář Martin Veselovský a také populární youtuber Kovy. Každý díl zahrnuje výukové a informační materiály. 

Neoddělitelnou součástí mediálního světa jsou bezesporu i inovace a technologie. Zapojte se s žáky do unikátní mezinárodní akce 
Future Port Youth, která proběhne 11. listopadu a jejímž cílem je inspirovat mladé lidi a podpořit je v zájmu o inovativní technologie.

  • Mediální ring 2 - Pětidílný pořad Mediální ring 2 se odlehčenou formou věnuje důležitým tématům mediálního vzdělávání – sociální sítě, zpravodajství, reklama a marketing, dezinformace a kyberbezpečí. Ke každému dílu je aktivita, informační text a také interaktivní kvíz. 
  • Kovyho mediální ring - Youtuber Kovy přináší praktické tipy, jak se zorientovat v komplikovaném světě médií. Pokládá si 5 klíčových otázek, kterými posuzuje důvěryhodnost a účel mediálních sdělení. Podívejte se i Vy s žáky na nejsledovanější pořad k mediálnímu vzdělávání na JSNS.CZ. 

Future Port Youth 2021 - Zapojte svou školu do unikátní akce Future Port Youth, která propojuje a inspiruje mladé inovátory, ikony technologického průmyslu a tisíce studentů různých oborů z celého světa. Online konference a workshopy proběhnou 11. listopadu.  

Zdroj: Vzdělávací program JSNS, Člověk v tísni, o. p. s.