Bulletin mediálního vzdělávání leden 2020

Vydáno: 2 minuty čtení
leden 2020
Rok 2020je tu a s ním také prostor pro nové plány a cíle.
 
My jsme si loni stanovili výzvu připravit materiály k mediálnímu vzdělávání pro žáky na 1. stupni ZŠ. Pro děti ve věku 8-11 let nyní finalizujeme nové audiovizuální lekce. Představíme Vám je na jarní konferenci, která bude celá tematicky zaměřená na mediální vzdělávání mladších dětí. Její termín (a také termín čtvrtého ročníku Týdnů mediálního vzdělávání) najdete níže.
 
Zároveň budeme samozřejmě pokračovati v materiálech a aktivitách určených žákům 2. stupně základních škol a středoškolákům. Rádi bychom také více podpořili vyučující na středních odborných školách a učilištích, protože víme, že to často nemáte snadné. 
 
V prvním Bulletinu tohoto roku nabízíme tipy na dvě audiovizuální lekce do výuky k aktuálním tématům, případovou studii k dezinformacím spojenými s mobilní sítí 5G nebo pozvánku na mediálně-vzdělávací konferenci ve Varšavě.  
 
Za tým mediálního vzdělávání Jednoho světa na školách Vám přejí příjemné čteníKateřina Šafářová, koordinátorka projektu Mediální vzdělávání a Karel Strachota, ředitel vzdělávacího programu JSNS.CZ