Asistenti asistentům 2017

Vydáno: 2 minuty čtení

Seminář se zaměřuje na systém práce asistentů pedagoga.

Této pracovní pozici se bude věnovat jak obecně, tak konkrétně. Je určen zejména asistentům pedagoga, kteří budou seznámeni s potřebnými legislativními normami, s formálními náležitostmi spojenými s vzděláváním a zaměstnáváním pracovníků na uvedené pracovní pozici. Prostor bude věnován i vztahu mezi asistenty a učiteli a komunikaci s rodinou.

Nedílnou součástí semináře bude setkání s úspěšnými asistenty pedagoga, kteří již dlouho spolupracují při integraci žáků s PAS v běžné základní škole. Tito lidé se podělí o své zkušenosti a budou odpovídat na konkrétní dotazy posluchačů.

Díky kurzu bude mít účastník jasno v tom, jaké je postavení asistenta ve třídě a získá řadu praktických námětů, jak postupovat při vzdělávání dítěte s PAS.

Z obsahu

  • Systém práce asistenta pedagoga.
  • Legislativní rámec vztahující se k pozici asistenta pedagoga.
  • Kazuistiky z integrace dětí s PAS do běžné třídy.
  • Typy a nápady z praxe asistentů pedagoga.

Přednášející

PhDr. Jitka Kendíková, ředitelka ZŠ a Gymnázia J. Gutha-Jarkovského, Praha 1
a asistenti pedagoga této školy

Termín konání

29. 11. 2017, od 9:00 do 16:00

Místo konání

Prostory Gymnázia J. Gutha-Jarkovského, Truhlářská 14, Praha 1

Cena semináře

890 Kč

Jak seminář objednat? 

Na internetových stránkách www.pasparta.cz, nebo na mailové adrese: seminare@pasparta.cz , kde Vám také rádi odpovíme na případné další dotazy.

Semináře pořádané Nakladatelstvím Pasparta jsou akreditovány MŠMT. Program lze financovat ze Šablon pro MŠ a ZŠ I. V případě zájmu pořádáme tento program i pro uzavřené skupiny účastníků, např. z jedné školy.