Akreditované kurzy DVPP

Vydáno: 2 minuty čtení

Do podzimních kurzů je možné přihlašovat se na https://kurzy.nuv.cz/. Přehled naleznete také na https://magistr.rizeniskoly.cz/cz/dvpp/ 

NÚV nabízí 67 vzdělávacích programů s akreditací MŠMT z těchto oblastí:

  1. Profesní rozvoj (kurzy pro začínající psychology a speciální pedagogy v PPP, SPC a ve školách, studium pedagogiky pro získání odborné kvalifikace asistenta pedagoga).
  2. Aktuální školská legislativa v praxi
  3. Metodická podpora (zaměřená na podporu pedagogických pracovníků v práci se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, s rizikovým chováním, na podporu pedagogů v rámci ústavní a ochranné výchovy, školních poradenských služeb, v oblasti společného vzdělávání, v oblasti využívání diagnostických nástrojů).

Cena kurzu se pohybuje od 600 do 2 000 Kč

“Dlouhodobě jsou opakovaně žádané programy se zácviky ve využívání diagnostických nástrojů psychology a speciálními pedagogy. Poptávka je i po programech pro začínající poradenské pracovníky škol a školských poradenských zařízení a také program pro získání kvalifikace asistenta pedagoga. Aktuálně jsou žádané programy na podporu pedagogů v oblasti společného/inkluzivního vzdělávání. Nabízíme například seminář První stupeň podpůrných opatření a jejich poskytování nebo kurz Slovní hodnocení jako součást individuálního vzdělávacího plánu,” říká Hana Šmejkalová, vedoucí oddělení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, které programy připravuje a organizuje.

Více informací:

Zdroj: http://www.nuv.cz/bloky-titulka/zvyraznena-aktualita/t3