8. ročník soutěže DOMINO má své vítěze

Vydáno: 2 minuty čtení

V úterý 19. března uspořádal Národní institut pro další vzdělávání ve spolupráci s MŠMT už 8. ročník finálové přehlídky digitálních výukových objektů DOMINO. Celostátní soutěž, v níž hrají významnou úlohu nejnovější digitální prostředky a technologie a jejich didaktické využití při výuce, se konala v budově společnosti Microsoft v Praze.

Řízení školy onlineDen věnovaný efektivnímu využívání digitálních technologií ve výuce zahájil náměstek sekce strategie a inovací NIDV Josef Rydlo, který připomněl řadu aktivit, které Národní institut pro další vzdělávání v této oblasti realizuje. Vyzdvihl zejména každoroční konání konference ICT v Seči, která je mezi účastníky pro svoje praktické zaměření velice oblíbená a hojně navštěvovaná.

Publikum soutěžního setkání pozdravila i ředitelka Odboru dalšího vzdělávání a péče o pedagogické pracovníky MŠMT Klára Bezděková. Ta přítomné informovala, že MŠMT nepůsobí pouze v rámci strategie digitálního vzdělávání, ale rovněž usiluje o zvýšení digitální gramotnosti společnosti jako celku.
„V tomto případě se nezaměřujeme pouze na děti, žáky a studenty, ale také na dospělé. Připravujeme pro rozvoj digitální gramotnosti zázemí, podmínky, systémové prostředí a velice důsledně sledujeme plnění a pořádáme v oblasti vzdělávání dospělých řadu aktivit,“ vyjmenovala aktivity ředitelka Bezděková.

Doprovodný program (4 workshopy, prezentace novinek z oblasti digitálních technologií) podpořil hlavní cíl setkání, jímž bylo vybrat autory nejlepších prací a ocenit je. Vybrat mezi všemi finálovými, často velmi kreativními a inspirativními výukovými aktivitami ty nejlepší, nebylo pro porotu jednoduché.

Celkovým vítězem se stal Lukáš Javorek společně s Lukášem Heřmanem ze ZŠ Rošického v Jihlavě a ZŠ Javornické v Rychnově nad Kněžnou. Jimi vytvořený výukový objekt pomáhá žákům, učitelům i rodičům formou videa s procvičováním matematiky.

Finále soutěže DOMINO se uskutečnilo v budově generálního partnera soutěže společnosti Microsoft v Praze 4 pod záštitou radního hlavního města Prahy Víta Šimrala. 9. ročník soutěžní přehlídky DOMINO bude odstartován 1. 6. 2019.

Další výherce i fotografie naleznete na www.msmt.cz

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/finalove-prace-souteze-domino-zaujaly