4. ročník konference Učíme češtinu děti a žáky s odlišným mateřským jazykem – zkušenosti a inspirace se blíží

Vydáno: 2 minuty čtení

Ve dnech 20. a 21. června 2018 pořádá META, o.p.s. konferenci k tématu vzdělávání a začleňování dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem v prostorech Sněmovní 7 v Praze na Malé Straně. Zvyšující se počet dětí a žáků cizinců ve školách představuje potřebu zajistit jim dostatečnou jazykovou přípravu. Program konference bude věnován zkušenostem s výukou češtiny jako druhého jazyka v MŠ, ZŠ a SŠ v České republice i v zahraničí. Odborná veřejnost se prostřednictvím prezentací, panelových diskuzí a workshopů seznámí s metodami a nástroji, které vedou k účinnému začlenění dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem do výuky.

Řízení školy onlinePrvní den konference je zaměřen na organizací jazykové přípravy v MŠ a ZŠ. Představeny budou metodiky a materiály k výuce češtiny. Kapacita prvního dne se rychle naplňuje.

Tématem druhého dne je příprava a vzdělávání žáků s odlišným mateřským jazykem na SŠ. Představena bude mj. zkušenost s jazykovou přípravou budoucích studentů SŠ v rámci přípravného kurzu češtiny.

Program je určen ředitelům a pedagogickým pracovníkům středních škol, kteří mají ve svých školách žáky cizince.

Doporučujeme učitelům MŠ, ZŠ, SŠ, lektorům češtiny, vedení škol, PPP, zřizovatelům a zástupcům krajů.

Zájemci, registrujte se prostřednictvím online formuláře.

Doprovodným programem bude promítání francouzského filmu Babylon v lavicích 20.6. od 19 hodin v Kině 35 Francouzského institutu. Slavnostní vyhlášení výsledků Jazykové a literární soutěže Čeština je i můj jazyk pak proběhne 21.6. ve Sněmovní 7 v odpoledních hodinách.

Záštitu nad konferencí převzala Veřejná ochránkyně práv Mgr. Anna Šabatová, PhD.

Předběžný program ke stažení v PDF- níže v příloze
Bližší informace sledujte na webových stránkách METY.

Řízení školy

Zdroj: Pozvánka META, o. p. s.