30 středních škol dostane asistenta do...

Vydáno: 2 minuty čtení

Fulbrightova komise v Praze vybírá 30 středních škol ze všech regionů České republiky, na kterých bude v příštím roce školním pomáhat s výukou angličtiny 30 mladých Američanů, absolventů prestižních amerických univerzit. Asistenti jsou po dobu celého školního roku finančně zajištěni Fulbrightovým stipendiem, a škole tak nevznikají žádné finanční náklady navíc.

Podrobné informace o programu a přihlášku do výběrového řízení, najdou školy na: https://www.fulbright.cz/chciziskat-asistenta-pro-vyuku-anglictiny/zakladni-informace/.
Uzávěrka přihlášek pro následující školní rok je 1. února 2019. 

Fulbrightův program asistentů ve výuce angličtiny běží již přes deset let. Asistentů bylo zpočátku jen několik, v minulém školním roce jejich počet vzrostl na 30 a tento počet platí i pro letošní a příští rok.. Asistenti působí na průmyslových, zdravotnických, zemědělských, obchodních, uměleckých, lesnických školách i na gymnáziích.

"Pro velký zájem jsme asistenty zatím přidělovali pouze na školy, které ještě asistenta/asistentku v minulosti neměly, nyní se však mohou hlásit i školy, které se našeho programu již účastnily, a sice ve školním roce 2015/2016 nebo dříve," říká Kristýna Džmuráňová z Fulbrightovy komise v Praze.

Zážitky a postřehy bývalých stipendistů z pobytu v České republice si lze přečíst na blogu zde -http://czechfulbright.blogspot.cz/

V případě jakýchkoliv dotazů k programu nebo k přihlášce lze kontaktovat Fulbrightovu komisi e-mailem na fulbright@fulbright.cz nebo telefonicky 222 718 452.

 

Zdroj: http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/vyzva-30-strednich-skol-dostane-asistenta-do-vyuky