Učitelkou podnikání se stala Jaroslava Knířová

Vydáno: 3 minuty čtení

Jaroslava Knířová, učitelka z VOŠ A SŠ technická v České Třebové se stala JA Učitelem podnikání pro rok 2018/2019. Každoročně vzdělávací organizace JA Czech vyhlašuje vítěze soutěže o nejaktivnější učitele v rámci rozvoje sebe samých a svých studentů. Na druhém místě se umístila paní učitelka Elena Tomanová z SPŠ v Brně a třetí místo obsadil Zdeněk Pospíšil z OA, SOŠ a JŠ v Hradci Králové.  Slavnostní předání cen proběhne 19. června na ceremoniálu JA Award Ceremony 2019 v sídle amerického velvyslance v Praze.

Učitelé to mnohdy nemají se svými žáky jednoduché, naštěstí se najdou i tací, kde je vztah učitel žák velmi nadstandartní a přátelský.O výhře jsem se dozvěděla od studentů JA firmy Paletea. Přišli za mnou o přestávce ve škole a oči jim zářily štěstím. To byla velká změna, protože jindy spíš chodili řešit své podnikatelské problémy a byli skleslí. No a pak to z nich vypadlo! Paní učitelko, vy jste vyhrála, viděli jsme to na Facebooku, sdělili mi. Bylo to velmi emotivní, všichni jsme se objímali a já jim přála, aby vyhráli národní kolo a mohli jet do Francie,“ říká dojatě Jaroslava Knířová. Za výhru je paní učitelka podnikání velmi vděčná. „Především děkuji svým studentům, kteří ve firmě pracují na výbornou, vše se za pochodu učí a snaží se nenechat si svoje výsledky jen pro sebe a informují širokou veřejnost v médiích a na sociálních sítích. Ve firmě studenti pracují dobrovolně a ve svém volném čase,“ dodává k umístění Knířová.

 Až deset nejaktivnějších učitelů obdrží vstupenky do Kulinářského studia. Tři vítězní získají hodnotné ceny a další odborné školení zdarma. Škola absolutního vítěze získá mezinárodní ocenění TES Awards 2019 pro nejvíce podnikatelsky zaměřenou školu, kterou každoročně uděluje evropská kancelář JA Europe.  Absolutní vítěz navíc pojede do Estonska na konferenci, kde se setkají nejlepší učitelé podnikání za celou Evropu.

JA Učitel podnikání je celoroční motivační program pro učitele výukového programu JA Studentská Firma, který hodnotí jejich několik oblastí: zapojení učitele do pokročilých školení zaměřených na odborná témata ze světa podnikání a úspěšné absolvování jejich kvízů, PR aktivity jejich reálně podnikajících JA Studentských Firem, přihlášení JA Studentských Firem na soutěžní veletrh JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2019 a  umístění na soutěžním veletrhu.

Řízení školy online

JA Czech je nezisková vzdělávací organizace, která již 27 let realizuje na školách ucelenou koncepci nadstandardního vzdělávání. Formuje podnikatelské myšlení a finanční gramotnost mladých lidí a pomáhá nastartovat jejich úspěšnou profesní kariéru. Ve spolupráci se školami vytváří příznivé a motivující prostředí pro rozvoj osobních dovedností studentů a učitelů v rámci podnikatelského vzdělávání. Více informací naleznete na www.jacr.cz

Junior Achievement je nejstarší vzdělávací organizace na světě, která letos oslaví své 100. výročí a která působí ve více než 120 zemích světa. Do programů JA se každoročně zapojí milion dětí a studentů. Více informací naleznete na www.juniorachievement.org

Zdroj: Tisková zpráva ze dne 15. května 2019 neziskové organizace Ja Czech