Ředitelé ZŠ: Jak se připravit na roli ředitele?

Vydáno: 2 minuty čtení

virtuálně 1. června od 14:00 do 15:30

Dovolujeme si Vás pozvat na veřejnou debatu s názvem Ředitelé ZŠ: Jak se připravit na roli ředitele?, která se uskuteční virtuálně 1. června od 14:00. Debata je určená odborné i široké veřejnosti a pořádáme ji ve spolupráci s odborným partnerem redakce Řízení školy a Národním pedagogickým institutem. Sledovat ji můžete na našem Youtube nebo Facebooku.

Ředitelé základních škol jsou klíčovými hráči, protože jsou to právě oni, kdo v roli manažerů řídí vzdělání na lokální úrovni a bez jejich přispění a přesvědčení nemá žádná pozitivní změna ve vzdělávacím systému šanci na úspěch. Jsou ale na tuto širokospektrální pozici dostatečně a včas odborně připravováni? Kdo by jim měl komplexní vzdělání a podporu poskytovat? Kdy by tato příprava měla začít / probíhat? Jak ředitelům může v přípravě pomoci plánovaný tzv. střední článek podpory?

Na tyto a další otázky budou hledat odpovědi tito odborníci:

Moderátor: Tomáš Feřtek, odborný konzultant, EDUin

Jedná se o druhou ze série debat na téma ředitelů / ředitelek základních škol. První s názvem Ředitelé ZŠ: Kapitáni českého školství? se zaměřila na důležitost vztahu mezi zřizovatelem a vedením školy.

Do diskuse se budete moci zapojit i Vy online dotazy v průběhu debaty prostřednictvím Sli.do pod heslem #AspenEDU.

Těšíme se na Vaši virtuální účast!

 

Zdroj: Ředitelé ZŠ: Jak se připravit na roli ředitele? - Aspen Institute Central Europe