Odborná konference letos online, ale se vším všudy

Vydáno: 2 minuty čtení

Redakce Řízení školy pořádá odbornou konferenci pro zástupce ředitelů škol. Letos pod názvem „Nezastupitelný zástupce“. Poprvé se také koná online. Hlavními body programu jsou opět legislativní novinky a změny v činnosti zástupce ředitele. Dále zazní také příspěvky o vlivu klima školy na motivaci žáků nebo o komunikaci a spolupráci pedagogů ve škole.

Objednávejte zde

Sedmý ročník tradiční odborné konference se letos koná ve čtvrtek 26. listopadu 2020 od 9 do 15 hodin, a to online. Ani v digitálním prostředí však nechybí každoroční vyhlašování ceny Zlatá karabina. Součástí programu je i křest knihy – tentokrát autorek Ireny Trojanové a Zuzany Svobodové. Ředitelky škol přichází s knihou Efektivní porady ve školství. Ve svém příspěvku se věnují důležitým aspektům přípravy porady, zásadám jejího průběhu a také nutnosti reflexe po jejím skončení.

Program samozřejmě reaguje i na současnou situaci. S příspěvkem „Covid-19 jako učitelova nemoc z povolání?“ vystoupí advokátka Alice Frýbová. Ta odpoví na otázky týkající se okolností při řešení Covidu-19 v managementu škol. Co může učitel v případě onemocnění po škole požadovat a kdo to platí?

Letošní změnu a přesun konference ze zastupitelského sálu Magistrátu hl. města Prahy do online prostředí komentuje Naďa Eretová, šéfredaktorka redakce Řízení školy: „Online ročník je pro nás do jisté míry příležitost. Není třeba z celé ČR dlouhé hodiny cestovat do Prahy. Je možné se konference zúčastnit z pohodlí domova, což nahrává těm, kteří se chtějí vzdělávat a sdílet své zkušenosti. A to velmi efektivně s minimálními časovými náklady.“

Objednávejte zde

Zdroj: Redakce Řízení školy

Nabídka redakce Řízení školy Wolters Kluwer ČR je určena managementu škol a školských zařízení, zřizovatelům, výchovným poradcům, metodikům prevence, pedagogům a v neposlední řadě rodičům žáků.